Majsmelgrydebrød var faktisk noget jeg lige prøvede for sjov, og jeg kan jo godt lide at gøre det lidt på slump, men det var ca. sådan her:
5 dl. vand, 15 g. gær, 2 tsk. eddike, 4 dl. majsmel, 2 dl. rugmel og ca. 3-4 dl. hvedemel. Konsistensen skal være som tyk havregrød. Hæver på bordet under gaffelprikket film. Den hæver ikke alverden pga. det lave glutenindhold i brødet. Men smager fantastisk med god duft og lækker krumme.
Varm stegegryde og låg op til 250 grader varmluft, når gryden er gennemvarm hældes dejen forsigtigt over i og bages med låg 40 min. Herefter tages låget af og bager yderligere 10-15 min uden låg på 230 grader.
Jeg brugte denne majsmel fra Netto (grovkornet).
100g smør smeltes i mikrobølgeovnen, derefter tilsættes 3 1/2 dl mælk og opvarmes til fingervarmt (mikroen fungerer også her). Derefter tilsættes og blandes 40g gær, 1/2 tsk. salt, 1 tsk. sukker og 1/2 tsk. kardemomme i.
400 g. gluten hvedemel røres i til dejen er glat. Nu tilsættes 1 æg, og armmusklerne kommer på arbejde, fordi ægget skal absorberes helt af dejen.
Hæves til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde, derefter formes bollerne med 2 spiseskeer og smækkes på en bagepapirbeklædt braddepande. Efterhæver 30 min.
Bages 15 min ved 200 grader til de lyder hult og er lysebrune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar