Benløse fugle er også sådan en mormor ting, men hun lavede dem bestemt ikke som jeg gør. Hun hældte sherry og kirsebær i hendes og brugte fars i stedet for spæk. Det var ikke lige mig.
Jeg tager nogle gode skiver okseinderlår og ruller dem om en lille strimmel spæk, steger dem hårdt af i stegesoen på komfuret i usaltet smør (det bruger jeg bare, fordi det er det vi har i huset pga. ungerne), og hælder vand på så det dækker. Smider de tømte vaniljestænger ned i og flydende oksekødsboullion, til jeg synes det smager godt.
Derefter kommer jeg det i ovnen i ca. 1 1/2 time på 200g.
Da det var færdig satte jeg det på blusset og jævnede det med maizenameljævning.
Dertil serverede jeg en kartoffel/knoldsellerimos (2/3 selleri og 1/3 moskartofler). Her i familien holder vi meget af knoldselleri. Sirius hader faktisk kartofler med mindre vi snakker pomfritter, både de hjemmelavede og de fabriksfremstillede af slagsen.
Det smager bare godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar