lørdag den 25. januar 2014

Vanilje møder benløse fugle.

Forleden da jeg lavede Yoghurtfromage gemte jeg selve vaniljestængerne (kornene havde jeg jo brugt), fordi jeg ville bruge dem til mine benløse fugle i dag. Normalt lægger jeg dem ned i mit sukkerglas, så har jeg hjemmelavet Vaniljesukker. 

Benløse fugle er også sådan en mormor ting, men hun lavede dem bestemt ikke som jeg gør. Hun hældte sherry og kirsebær i hendes og brugte fars i stedet for spæk. Det var ikke lige mig.

Jeg tager nogle gode skiver okseinderlår og ruller dem om en lille strimmel spæk, steger dem hårdt af i stegesoen på komfuret i usaltet smør (det bruger jeg bare, fordi det er det vi har i huset pga. ungerne), og hælder vand på så det dækker. Smider de tømte vaniljestænger ned i og flydende oksekødsboullion, til jeg synes det smager godt. 
Derefter kommer jeg det i ovnen i ca. 1 1/2 time på 200g.
Da det var færdig satte jeg det på blusset og jævnede det med maizenameljævning. 

Dertil serverede jeg en kartoffel/knoldsellerimos (2/3 selleri og 1/3 moskartofler). Her i familien holder vi meget af knoldselleri. Sirius hader faktisk kartofler med mindre vi snakker pomfritter, både de hjemmelavede og de fabriksfremstillede af slagsen. 

Det smager bare godt! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar