tirsdag den 28. januar 2014

Mexicansk kødgryde med tortilla

Her til morgen skulle ungerne til tjek hos lægen, så vi havde lidt ekstra tid sammen, inden vi skulle ud af døren, så hvorfor ikke bruge tiden sammen i køkkenet og hygge om lidt madlavning.

Sirius hjalp mig med at rengøre og skære 1 grøn peber, 2 røde pebre, 2 gule pebre, 2 mellemstore løg og 2 milde røde chilier i "små" tern (små i børnehøjde :) ). Vi lavede også en rub til kødet af 1 tsk. knust spidskommen, 1 tsk. cayennepeber, 1 tsk. koriander, 1 stort etfeds hvidløg i tynde skiver og 1/2 tsk. peber. 

Derefter gned vi kødet (jeg brugte 600g minutsteaks af okseinderlår) godt med rubben, og lagde det ned i en gryde, og hældte alle grøntsagerne ovenpå + 1/2 glas vand på. Derefter simrer det lystigt på 2 i 7-8 timer :)




Jeg lavede en korianderdressing af et stort bundt koriander hakket fint blandet i 2 dl cremefraiche sammen med lidt salt, hvid peber og 1 tsk. citronsaft. 

Det blev også til en bønnemos lavet af en dåse blandede bønner kogt ca. 15 min med 1 stort fed hvidløg, et lille løg og 1 1/2 spsk. citron. Derefter hældes vandet fra og alt andet blendes til sammen med 2 dl. cremefraiche og lidt salt. 

Det hele serveres oven på en lun tortilla. I dag købte jeg dem, men man kan snildt lave dem selv.


Det smagte fantastisk! 

Tip: Bønnemosen, korianderdressingen og lidt Sambal Oelek oven på en rejechips smager også himmelsk.

(Denne ret er stærkt inspireret af en opskrift fra Mad&Venner - dog ikke Bønnemosen). 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar