Sirius hjalp mig med at rengøre og skære 1 grøn peber, 2 røde pebre, 2 gule pebre, 2 mellemstore løg og 2 milde røde chilier i "små" tern (små i børnehøjde :) ). Vi lavede også en rub til kødet af 1 tsk. knust spidskommen, 1 tsk. cayennepeber, 1 tsk. koriander, 1 stort etfeds hvidløg i tynde skiver og 1/2 tsk. peber.
Derefter gned vi kødet (jeg brugte 600g minutsteaks af okseinderlår) godt med rubben, og lagde det ned i en gryde, og hældte alle grøntsagerne ovenpå + 1/2 glas vand på. Derefter simrer det lystigt på 2 i 7-8 timer :)
Det blev også til en bønnemos lavet af en dåse blandede bønner kogt ca. 15 min med 1 stort fed hvidløg, et lille løg og 1 1/2 spsk. citron. Derefter hældes vandet fra og alt andet blendes til sammen med 2 dl. cremefraiche og lidt salt.
Det hele serveres oven på en lun tortilla. I dag købte jeg dem, men man kan snildt lave dem selv.
Det smagte fantastisk!
Tip: Bønnemosen, korianderdressingen og lidt Sambal Oelek oven på en rejechips smager også himmelsk.
(Denne ret er stærkt inspireret af en opskrift fra Mad&Venner - dog ikke Bønnemosen).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar