I dag får vi besøg farmor og farfar til formiddagskaffe og brød kl. 09.00, og derfor rørte jeg en havregrødsligende dej sammen i går aftes, så jeg lige kunne nå at lave et grydebrød inden de ankom.
Jeg er ikke så nøjeregnende med, hvad der kommer i, det kommer meget an på, hvilket humør jeg er i. Dog vil jeg sige, at jeg næsten altid laver groft brød.
I dette brød havnede der 7 dl. vand, 15 g. gær, 4 dl. yoghurt naturel, 2 spsk hindbæreddike (det var lige det der var ved hånden, andet kan sagtens bruges), 2 dl. solsikkefrø, 3 dl. grahamsmel, 2 dl. rugmel, 3 dl. groft hvedemel og 4 dl. gluten hvedemel. Hæver på køkkenbordet, under film der er prikket godt med en gaffel, til næste morgen.
Stegegryden varmes op i ovnen til 250 grader med låg, når man er sikker på at det hele er gennemvarmt, så hældes dejen forsigtigt i gryden (forsigtigt da man ikke vil ødelægge hævningen alt for meget). Den bager 40 min. under låg og derefter 15 min. tages låget af og bager yderligere 15 min ved 210 grader. Tages da ud af ovnen og køler på rist.
Smager så fuglene synger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar