onsdag den 22. januar 2014

Yoghurtfromage

Min familie holder helt utrolig meget af min mormoragtige yoghurtfromage med et moderne twist (det er toppingen, der er twistet). 

Så i løbet af dagen fik jeg pisket 1/3 l. piskefløde, lagt 5 blade husblas i blød (familien og jeg er vildt glad for fromage, når den er lidt wobbly. Hvis man vil have den fastere, så bruger man bare 1-2 blade mere). 
1/2 l. yoghurt naturel blandes med enten sukker eller sødestof til man synes det smager godt. Skrab kornene ud af 2 vaniljestænger og mas det godt sammen med lidt sukker, så kornene bliver skildt fra hinanden. Det kommes også i yoghurten. 
Husblasen varmes langsomt op med 2 tsk. vand, og derefter hældes det i yoghurten under kraftig håndpiskning. 
Så blander man flødeskum og yoghurtmassen og stiller hele molevitten i køleskabet til den er stiv. 


Her i huset kan denne perle spises med alt muligt ovenpå. Til jul er det kirsebærsovs, til påske en gul sød safran/chili sovs, min søn på 2 spiser den uden noget, og vi voksne spiste den med lakridspulver her til aften. 
Det er kun fantasien der sætter grænser. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar