mandag den 3. februar 2014

Chilisukkersauce til vaniljeis.

Jeg elsker denne her perle af en dessertsovs, desværre tåler jeg ikke sukker så godt mere, men den smager også godt i meget små mængder ovenpå vaniljeis. 



1-2 Stjerneanis

1 lille stang Kanel

1-2 hele chilier

1 flækket stang vanilje

200 G sukker/rørsukker/lys muscovado sukker 

1 dl vand

(Andre krydderier jeg lyster den dag)


Fremgangsmåde:


Det hele kastes i en gryde og koges ind til en lidt flydende karamelagtig masse. 


Må ikke koge, kun simre. 


Må ikke brune...!!!!!!!


PS: De sukrede chilier kan køles og skæres i skiver og drysses ovenpå isen sammen med saucen, hvis man ELSKER varme. Det samme gælder vaniljestangen.


Jeg har desværre ikke billede, jeg nåede det ikke inden "drengene" havde spist det :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar