torsdag den 6. februar 2014

Rodfrugtsuppe med ovndampet krydderskinke og brød

Der findes ikke noget bedre end lækker rodfrugtsuppe på en kold og regnfuld dag. 
Jeg laver altid rodfrugtsuppe uden kartofler, og man skal huske, at jo flere gulerødder man bruger, jo mere sød bliver suppen. 

I min suppe kommer der persillerødder, pastinakker, knoldselleri, gulerødder og et stort bundt timian. Det hele skrælles og skæres i store stykker, dækkes med vand og koges til det er helt mørt. Jeg kommer også en bouillonterning i (i dag svinebouillon pga. kødtilbehøret). Mit buldrekoger ikke, men simrer langsomt et par timer. 
Hvis man binder al timianen sammen med lidt kødsnor, så er stænglerne lettere at fjerne inden man blender hele molevitten rigtig godt. Man kan med fordel lige legere suppen med 1/2 dl piskefløde (mælk, hvis man er bange for flødefedt). 

Tip 1: Server suppen middelvarm, da alle smage kommer bedre frem, end hvis den er rygende varm. 
Tip 2: Hvis suppen er for tyk efter man har blendet, så kan man hælde lidt mere vand/bouillon i den. Jeg kan nu bedst lide en dejlig silkeblød, tykkere end alm. suppe, konsistens. 

Jeg havde købt en krydderskinke hos slagteren på fastlandet. Den ovndampede jeg i ovnen ca. 2 timer ved 170 grader varmluft. Når jeg ovndamper skinker, så kommer jeg den i et højt ildfast fad, og hælder vand i, så det dækker halvdelen af skinken. 
Da den var færdig, skar jeg den i mundrette størrelser, så den var lige til at kommen ovenpå suppen ved servering. 

Jeg havde også et filorug/hvedebrød liggende, som vi fik til. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar