Dejen:
50 G gær
300 ml. lunet mælk
Lidt salt
Lidt sukker
1-2 æg
Dette blandes rigtig godt sammen til al gæren er opløst.
Dejen videre:
400 G gluten hvedemel
100 G bygmel (dette giver en god, lidt porøs krumme).
Dette hældes i dejen og æltes til dejen er fin og glat. Tilsæt måske mindre eller mere mel - dejen skal være fugtig men ikke klæbe til fingrene. Jeg laver altid dej på røremaskinen, det er 1000 gange lettere og hurtigere, og Sirius synes det er fedt. Dejen skal hæve til mindst dobbelt størrelse, gerne mere.
Fyldet:
250 G blødt usaltet smør
2 spsk sukker
2 spsk florsukker
Kanel i rigelige mængder :)
Det hele moses med en gaffel, så det er en blød ensformig masse.
Dejen rulles ud til en stor tynd rektangel. Smør fyldet ud på dejen uden dejen rives i stykker. Hæld rosiner på i den mængde der passer dig. Nu rulles den sammen og skæres i lige store stykker. Ved det skårne stykke rullet dej, så du kan se rullemønsteret og giv den et tryk 16 med flad hånd. Læg dem på 2-3 bageplader (husk mellemrum da de hæver godt både før og under bagning).
Bages ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Men husk at ovne er forskellige, og du skal tage dine ud, når de er gyldne.
ENJOY :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar