lørdag den 15. februar 2014

Wrap - Skandinavien med et twist af salsa og avokado.

Jeg holder utrolig meget af rodfrugter og tortilla, og samtidig elsker jeg at eksperimentere med forskellige "køkkener". Så hvorfor ikke prøve at kombinere det hele - som tænkt, så gjort her til aftensmaden. Tortillaerne er købt i Brugsen, det samme er salsaen. 


Advokadoerne er bare skrællet, udstenet og skåret i skiver. 

Gulerødderne er skrællet og revet på rivejernets mindste huller og blandet med revne æbler (de store huller på rivejernet). 

Pastinakker og persillerødder skrælles og skæres i tynde skiver. Disse kommes på en pande, hvor man har varmet lidt vand og citron. De vendes og steges max 5 min, da der stadig skal være bid i dem.

Kødet (ca. 500 gram) er oksekød i tern som har simret hele dagen på lavt blus. Start med at brune kødet godt af i lidt koldpresset rapsolie. Når det er brunet tilsættes stødt koriander og spidskommen (ca. 1 tsk af hver), salt og peber. 
Derefter kommes vand på til det dækker. Kødet er færdigt, når du kan presse kødet ud i strimler med en grydeske - her tog det 5 timers simrende på blusset. Tilsæt vand undervejs, hvis det koger ud. Jeg lod der være ca. 2 dl. i gryden da jeg pressede kødet, ellers kan det godt virke tørt. 

Dressingen: Cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Der skal være en kraftig cirtonsmag. Jeg brugte 2 dl. cremefraiche og 1/2 dl. citron. Huske at hælde det sammen langsomt og rør godt, eller kan du godt risikere at cremefraichen skiller. 


Så var det bare at rulle den sammen. Smagte fantastisk. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar